Årets artister

Nazareth

Nazareth dannet i Desember 1968 i Dunfermline, Skottland.

Nazareth ble dannet i Desember 1968 i Dunfermline, Skottland fra de gjennværende medlemmene i den lokale gruppen The Shadettes (dannet i 1961) av vokalisten Dan McCafferty, gitaristen Manny Charlton, bassisten Pete Agnew, and trommespilleren Darrell Sweet.

Få en smakebit

Få en smakebit på hva du vil oppleve på festivalen her!

Nazareth er uten tvil det største rockebandet som har kommet fra Skottland.

They were the pioneers, eventually acquiring legendary status, who took Scottish Rock international and paved the way for many other great Scottish bands that came later: the likes of Big Country, Simple Minds etc.

Som pioneer som senere har fått legendestatus tok de Skotsk rock internasjonalt og banet vei for mange andre fantastiske skotske band som kom senere som eksempelvis Big Country og Simple Minds.

Det var albumet “Hair of The Dog” som gjorde at de slo gjennom og fikk Amerikansk suksess og internasjonal hyllest. På den amerikanske versjonen av albumet var den nydelige kjærlighetsballaden Love Hurts som ble en hit verden over. Ikke bare nådde den førsteplassen i mange land, men i Norge lå den på førsteplassen i hele 14 uker noe som gjorde den til en av verdens lengste nummer 1 singler.

Siden 1971 har Nazareth spilt inn 23 studioalbum som har gitt de platinum, gull og sølv-plater verden over med 3 platinum og 8 gullalbum fra bare Canada alene og de stopper ikke opp. Her er det bare å gripe sjansen til å se musikklegende i Norge!

Noe du ikke finner? Gå inn på “Kontakt oss” for å sende oss spørsmål

© 2022 Alle rettigheter forbeholdt